• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • an Dome on the roof in the fog

    Çatı Yalıtımında Membran Uygulaması Nasıl Yapılır?

    Kasım 04, 2021

    Çatı yalıtımında bir diğer uygulama olan membran uygulamasının nasıl yapılması gerektiği hakkında öğrenmek istediklerinizi Knauf Insulation olarak anlatıyoruz. Binalarda en çok bilinen ısı yalıtımının dışında bir de kar ya da yağmur sularının sebep olabileceği hasara önlemek için su yalıtımının yapılması gerekir. Bu sayede çatıdan sızabilecek suyun çatı boşluğunda gölcükler oluşturması ya da çatlaklar vasıtasıyla ilerlemesi gibi sorunların önüne geçilir.

    COPY_COPY_2017-Membrane-Knauf-Homeseal-LDS-004-beige-open
    old attic of a house, hidden secrets
    Little girl with her dad holding paper model of house with solar panels, explaining how it works.Alternative energy, saving resources and sustainable lifestyle concept.
    Top view dark flat roof with air conditioners and hydro insulation membranes on top of a modern apartment building residential area.
    02-Roof_Barrier.jpg

    Membran Nedir?

    Binaların su ve neme karşı korunmasını sağlayan yalıtım malzemesinin genel adına “Membran” denmektedir. Membran, özellikle de son zamanlardaki imarlarda kullanılması zorunlu hale gelmiş olan bir uygulamadır. Su yalıtımı için kullanılan membranlar, yapımındaki malzemeler itibariyle farklılık gösterebilir; polyester keçe taşıyıcılı, cam tülü taşıyıcılı olarak iki ayrı membran bulunmaktadır. Dış yüzeyleri de farklılık gösterebilir. Yine dış yüzey olarak da düz membranlar ve taşlı membranlar olarak iki farklı çeşidi bulunur.

    Membran Uygulaması Nasıl Yapılır?

    Bünyesinde zift ve asfaltın yer aldığı membranlar genellikle 10 metre uzunluk ve 1 metre genişliğe sahip olan rulolar halinde bulunurlar. İlk adımda bu ruloların çatı yüzeyine serilmesi işlemi uygulanır. Yüzeye serilmesinin akabinde şaloma adı verilen ateş ile ısıtılarak zemine yapışması sağlanır. Uygulama iki kat şeklinde yapılır: İlk membranın yüzeye serilip, ısıtılıp yapıştırılmasından sonra ikinci bir membran daha 10 cm binili olacak şekilde ilkinin üzerine uygulanır. Böylece tüm çatı yüzeyinin membran ile kaplanması sağlanır. Son adımda ise her bir parçanın birbiri ile kaynak edilmesini sağlayan bir işlem daha uygulanır. Böylelikle parçalar halinde serilmiş olan membran parçaları ısıtılır ve ziftin erimesi ile parçaların birbirine yapışması sağlanır. Knauf Insulation Homeseal LDS ürünleri ile yapılan uygulama ise bilinen membran uygulamasından çok daha kolaydır. İlk adım olarak; iki folyo arasında yer alan ve birbirine temas eden yüzeyleri VF bantı ile %100 olacak şekilde yapıştırılarak kapatılmalıdır. Ardından aynı işlem folyolar ve diğer yapısal elemanlar arasındaki temas eden yüzeyler için yapılmalıdır. En son olarakta çatıya yayılmış folyo üzerindeki tüm açıklıklar VF bant ile %100 kapatılmalıdır. Kolay ve hızlı bir şekilde çatı yalıtımı sağlanmış olacaktır.

    Membran Uygulamasında Knauf Insulation Farkı

    Genel olarak tüm yalıtım işlemleri için ana esaslar iyi işçilik ve kaliteli malzemeden geçer. Bu sebeple de alanında uzman ve inovatif çözümlere odaklanmış olan Knauf Insulation sayesinde membran uygulamaları için Homeseal LDS membran ürününü tercih edebilirsiniz.

    Homeseal ürün yelpazesi konutlarda bulunan alanların yapısına uygun çeşitlilik sunar. Bu doğrultuda yatak odası gibi neme daha az maruz kalan alanlar için geçirgen membranlardan banyolar gibi yüksek neme maruz kalan düşük geçirgen ve dayanıklı membran çözümlerine kadar geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Homeseal serisi içindeki ürünler her özel bina uygulamasının gereksinimleri düşünülerek geliştirilmiştir. Knauf Insulation tarafından geliştirilen Homeseal Membran ürünleri, tıpkı ısı yalıtım malzemelerinde olduğu gibi konfor faktörünü göz ardı etmez. Hem ev konforunda hem de enerji tasarrufunda maksimum verimlilik sağlar. Maksimum verimlilik ilkesini korurken düşük maliyet ve basit uygulanabilirlik imkânı da sunar. Ürünün en önemli özellikleri arasında Mineral Yünü nemden, rüzgardan ve soğuk hava akımından korumasıdır. Bununla birlikte evlerin ısı kaybını da indirger, nemi önler. Homeseal LDS rüzgarla yıkanmaya karşı da bir korum sağlar. Ayrıca uygun havalandırmayı da sağlayabilecek şekilde geliştirilmiştir. Homeseal serisi içinde yer alan Homeseal LDS sayesinde çatılarda membran kaplamasını hem kolay hem de tasarruf avantajıyla uygulayabilirsiniz. Knauf Insulation’ın alanında uzman olan çözümleri sayesinde kaliteli bir su yalıtımı sağlayarak binanızın dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasını ve olumsuz hava şartlarında evinizin daha az enerji harcayarak ısıtılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Homeseal LDS membran uygulaması üzerine ısı yalıtımı için de özel olarak uygulama yapabileceğiniz için yine Knauf Insulation ısı yalıtım çözümlerinden faydalanabilirsiniz. Siz de binaların daha az enerji harcayarak ısıtılması, doğal enerji kaynaklarının korunumu ve yapıların dış etkenlere karşı çok daha sağlam olması için Knauf Insulation yalıtım malzemelerine hemen göz atın!

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation