• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • Construction Worker at Site

    Dış Cephe Kaplama Yöntemleri

    Temmuz 08, 2021

    Enerjinin daha verimli kullanılması ve doğanın korunması için yapılması ile büyük fayda sağlanan dış cephe kaplama yöntemlerini Knauf Insulation olarak sizler için detaylı bir şekilde anlattık.

    Günümüzde her geçen gün doğanın korunması ve doğal kaynakların daha verimli, geri dönüştürülebilir şekilde kullanılmasının önemi vurgulanmaktadır. Bu konuda katkı sağlayacak olan yöntemlerden biri de ısının muhafaza edilmesini ve ısınmak için daha az enerji kullanılmasını sağlaması bakımından ısı yalıtım çözümleridir. Dış cephe kaplama ya da diğer adıyla “Mantolama” da tam olarak bu amaçla yapılmaktadır.

    Mantolama Nedir?

    Mantolama, çok kabaca söylemek gerekirse iki farklı ortam arasında oluşacak ısı transferini asgariye indirmek için ısı yalıtım malzemeleri ile uygulanan bir cephe kaplama işlemidir. Binanın cephesine uygulanan bu işlem sonrasında dışarıdan içeriye ya da içeriden dışarıya ısı transferinin fark edilir şekilde azalması mümkün olur. Böylelikle kışın soğuk havalarda ya da yazın sıcak havalarda iç ortam ısısını korumak için daha az enerji harcanır.

    Ayrıca yüzeydeki sıva, boya gibi önceden yapılmış uygulamaların dayanıklılığı ve sağlamlığı kontrol edilmeli, çatlak ya da kabarmış yüzeyler bulunuyorsa da bunların tamir edilmesi gerekir.

    Plakaların yapıştırılacağı yüzeylerin kaba sıva ile düzeltilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte plakaların yağmur olukları ya da kabloların altından uygulanması ve tüm bunların ise plakalar ile arasında 6-7 cm mesafe bulunmasına dikkat edilmelidir.

    Dış Cephe Kaplama Yöntemleri Nelerdir?

    Dış cephe kaplama için farklı yöntemler kullanılmaktadır.

    • SİLİKON DIŞ CEPHE KAPLAMA

    Cam taşıyabilecek profilleri barındırır. Bununla birlikte özel bağlantı elemanlarına da sahiptir. Galvanizli çelik malzemeden üretilmiştir ve ankraj sistemi ile binaya sabitlenir. Genellikle iş yeri olarak kullanılan bina cephelerinde tercih edilir.

    • ALÜMİNYUM KOMPOZİT DIŞ CEPHE KAPLAMA

     Hafif ve ince bir yapıya sahiptir. Düz alüminyum kompozit plakaların yan yana gelmesi ile oluşur. Yine alüminyum ya da galvanizli çelik ankrajlar ile döşemeye bağlanır. Binalara farklı bir görünüm katılabilmesi açısında estetik bir role de sahiptir.

    • DOĞAL TAŞ KAPLAMA CEPHE

    Taş rengine sahip kaplama tuğlalar kullanılmaktadır. Uygulandığı binaya doğal taş görünümü verir. Estetik açısından oynadığı rolün payı büyüktür. Bu sebeple de güzel bir görünüm ve çevre ile harmoni yaratabilmesi açısından tercih edilir.

    • AHŞAP DIŞ CEPHE KAPLAMA

    Çok doğal ve estetik bir görüntü katar. Uygulamada kullanılan malzemenin ahşaptan üretilmesi sebebi ile hafiftir. Isı ve ses yalıtımı konusunda doğru bir uygulama ile performans gösteriyor olsa da ahşabın yanıcı olması özelliği sebebiyle dış cephede çok fazla tercih edilmez.

    • PREKAST DIŞ CEPHE KAPLAMA

    İçinde beyaz çimento, su, cam elyaf, silis kumu ve polimer bulunan karışım 15-20 mm kalınlığında üretilir. Sağlam ve dayanıklı olmasının yanı sıra püskürtme yöntemiyle üretildiği için en ince detaylara uygun olarak uygulanabilir. 

    • DIŞ CEPHE MANTOLAMA

    Kolay uygulamaya sahiptir ve ekonomik olması sebebi ile en çok tercih edilen yöntemdir. Mantolama yöntemi hemen her binada kullanılan bir yöntemdir. Binaların hem dış cephesine hem iç cephesine hem de her iki cephesine uygulanması mümkündür.

    Knauf Insulation Dış Cephe Kaplama Çözümleri

     Ecose teknolojisi ile üretilen Mineral Plus serisi ürünler sayesinde ısı ve ses yalıtımında performansa dayalı çözümlere sahip olabilirsiniz. Yangın dayanımı sayesinde güvenli bir kullanım da sunan Mineral Plus serisi ürünler kolay uygulama imkanı da sunmaktadır. Esnek yapısı sayesinde yüzeye kolayca uygulanabilen plakalar uygulama sırasında kaşınmama ve minimum tozunma yapmasıyla da tercih edilir.  

    Ses yalıtımı için de başarılı sonuçlar sunan Mineral Plus serisi ürünlerin fenol ya da formaldehit türevi kimyasal içerikler barındırmaması sebebiyle sağlık açısından da dost olduğunun göstergesidir. Uygun maliyet ile pratik ve kaliteli çözümler sunan Knauf Insulation yalıtım ürünlerini hemen inceleyin.

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation