• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • Tax deduction planning concept. Businessman calculating business balance prepare tax reduction.

    Doğalgaz Faturalarında Tasarruf Etmenin Yolu : Isı Yalıtımı

    Şubat 16,2022

    Kış aylarının sonuna gelmiş olsak da soğuk havanın etkisi hala hissedilir boyutta. Bu da ısınma için yapılan masrafların hala çok fazla olduğu anlamına geliyor.

    Kışın ısınma için yazın da serinlemek için harcanan enerji miktarı faturalarda üzücü bir tablo oluşturuyor. Her türlü ısınma ihtiyacı için gerekli olan enerji maliyetlerinin artması tüketicilerin faturalarında çok ağır bir yük oluşmasına sebep oluyor. Bu sebeple de hem ısınma hem de serinleme için harcanacak olan enerjinin azaltılması ve böylelikle de gelecek olan faturaların daha düşük tutarda olması için ısı yalıtımı çok ideal bir çözüm sunmaktadır. 

    Isınma ve Serinlemede Daha Düşük Fatura

     2022 yılı hem meskenler hem de iş yerleri açısından oldukça büyük bir mali yük barındırıyor. Yılın başından beri artan fatura miktarları bazı yerler için verilen kiranın üzerine çıkabiliyor. Faturaların %100 oranı ve üzerinde artması, ısınma maliyetinin bu denli yüksek olması sebebiyle pek çok insan büyük bir zorlukla karşı karşıya kalıyor. 

    Özellikle ısınma konusunda hem doğalgaz hem de elektrik tüketimi olması bakımından maliyetin hem doğalgaz faturasında hem de elektrik faturasında arttığı görülebiliyor. Her iki enerji maliyetinin yüksek olması birinden birini seçme şansını da ortadan kaldırıyor. Bu da sadece tek bir odanın ısınması için elektrik sobalarını çalıştırmak gibi alternatif çözümlerin de artık daha az maliyetli olmasının önüne geçiyor.  

    Isı Yalıtımı ile Tasarruf Edin

     Isı yalıtımı sayesinde ise ısınma maliyetlerinizi büyük bir oranda azalmasını sağlayabilirsiniz. Binalara uygulanan ısı yalıtımları hem enerjinin çok daha verimli kullanılmasına hem de mevcut ısı dengesinin korunmasına yardımcı olduğu için daha az enerji harcayarak daha fazla ısınma sağlanmasını da mümkün kılar. 

    Bütün bir binanın enerji tüketiminin %75 kadarını ısınma ve soğutma için kullanılan enerji oluşturur. Bu da yine bütün bir binanın enerji tüketimi maliyetinin çok büyük bir kısmının ısıtma ve soğutma ihtiyaçları için harcandığını gösteriyor. Zaten yüksek olan faturalar sebebiyle bu tüketimin azaltılması mali açıdan da ciddi bir rahatlamaya sebep olur.

    Binalarda yapılacak olan ısı yalıtım uygulaması faturalar üzerinde yaklaşık olarak %30 oranında bir düşüş sağlamaktadır. Binadaki sıcak ya da serin havanın dışarı çıkmasını, dışarıdaki sıcak ya da soğuk havanın içeri girmesini engelleyen yalıtım işlemi sayesinde mevcut ısının korunması ve çok daha az enerji tüketimi ile ideal ortam ısısının oluşturulması sağlanır. Bu sayede ısı yalıtımı uygulaması yapılmış olan binalar kışın çok daha kolay ısınır ve yazın da yine çok daha kolay bir şekilde serinler. 

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation