• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • A lake in the shape of a recycling sign in the middle of untouched nature. An ecological metaphor for ecological waste management and a sustainable and economical lifestyle. 3d rendering.

    Enerji Verimliliği İçin Isı Yalıtımı Uygulamaları ve Çevreye Katkısı

    Ocak 18, 2022

    Enerji Verimliliği Haftası Nedir?

     Her yıl, anayasada yer alan Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi tarafından “Enerji Verimliliği Haftası” kutlanmaktadır. Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan Enerji Verimliliği Haftası bu yıl 16-22 Ocak tarihleri arasında kutlanacaktır. Bu da enerjinin doğru kullanımı, maliyetlerin azaltılması, çevrenin korunması gibi pek çok önemli başlığı içermektedir. 

    Enerji Verimliliği Nedir? 

    Önemini bu kadar vurguladığımız enerji verimliliği için pek çok farklı tanım yapılabilir. Ancak temelde, harcanan birim enerjiden daha fazla istifade etmek anlamına gelmektedir. Yani bir birim enerji ile şu anda olduğundan daha fazla aydınlatma, soğutma ve ısınma sağlanması olarak düşünülmelidir. Enerji verimliliği, enerjinin üretildiği andan tüketim ve sonrasındaki atık aşamalarını dahi kapsar.

    Enerji Verimliliği Neden Önemlidir?

    Her şeyden önce, yaşadığımız gezegende bir gelecek hayal edebilmek için doğal kaynaklara ihtiyacımız vardır. Şu anda aydınlatmadan ısınmaya kadar gerekli olan tüm enerjiyi doğal kaynaklardan elde etmekteyiz. Ancak nüfus artışı, çevre kirliliği gibi pek çok sebepten ötürü doğal kaynakların kullanımı konusunda son yıllarda küresel olarak hiç olmadığı kadar ciddi hassasiyetler göstermek gereklidir.

    Doğal kaynakları koruma zorunluluğunun dışında enerjinin verimli bir şekilde kullanılması için yapılacak olanlar enerjiyi üretmek için yapılacaklardan çok daha büyük maliyetler gerektirmektedir. Bununla birlikte enerjiyi üretmektense verimli bir şekilde kullanmak çok daha az zamanda meyvesini veren bir çözüm yönetimidir.

    Enerji verimliliğinin önemini rakamlarla vurgulamak gerekirse; Türkiye yılda 45 milyar dolar enerji faturası ödemektedir. Ne yazık ki 1990 – 2008 yılları arasında Türkiye’nin toplam enerji tüketimi %100 artmış ancak enerji üretimi sadece %7 artmıştır. Bu da enerji üretiminin ve dahası enerji verimliliğinin önemini göstermektedir. 

    Türkiye’de tüketilen enerjinin  %30’u binalarda harcanıyor. Bu enerjinin daha verimli bir şekilde kullanılması için ise binalarda yalıtım yapılması gerekli bulunuyor. Almanya ve Fransa’nın ısı yalıtımı ile ilgili attığı adımlar, metrekare başına ısınma için gerekli olan enerji miktarını büyük ölçüde azaltmıştır. Türkiye’de de atılması gerekli olan adımlardan biri olan binalarda ısı yalıtımı sayesinde enerjide %50-60 oranlarında bir tasarruf sağlanacağı görülmektedir. 

    Knauf Insulation ile Daha Verimli, Daha Ekonomik

    Knauf Insulation Alman kalitesinin güvencesi ile alanındaki uzmanlık ve profesyonellikle ısı yalıtım malzemeleri üretmektedir. Yalnızca kaliteli ısı yalıtım malzemeleri üretmekle kalmayıp doğanın korunmasına da önem göstermektedir.

    Ara bölme yalıtımı için Mineral Plus IPBgiydirme cephe yalıtımı için Mineral Plus FCBkenet çatı ve ve cephe yalıtımı için Mineral Pluc MCBeğimli çatı yalıtımı için Earthwool serileri başta olmak üzere tüm yalıtım malzemeleri ile enerji verimliliğini artırabilirsiniz.

    Malzemelerin kaliteli yapısı, doğa dostu olması, insan sağlığını gözetilerek üretilmesinin yanı sıra hem uygulama hem de lojistik açısından da zamandan ve maliyetten tasarruf etmenizi sağlar. Siz de enerji verimliliğini artırmak için binanızda ısı yalıtımı yaptırabilir, daha az enerji ile daha fazla ısınma sağlayabilirsiniz. Siz de hemen daha az maliyet ve enerji tüketimi için ısı yalıtımını tercih edin. Knauf Insulation yalıtım malzemelerini yakından inceleyin

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation