• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • Architects KIBG 2

    Giydirme Cephe Uygulama Alanları ve Avantajları

    Mart 18, 2022

    Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hem estetik hem de mimari açıdan ideal çözüm sunan giydirme cephe hakkında bilmek istediklerinizi anlattık.

    Binaların ısıyı muhafaza edebilme kapasitelerini artırmak, daha estetik bir görünüm elde etmelerini sağlamak ve yangın, gürültü gibi faktörlerin olumsuz sonuçlarına karşı daha güvenli bir yapı oluşturmak için giydirme cephe tercih edilmektedir. Ancak giydirme cephenin sağladığı avantajlar yalnızca bunlarla da sınırlı değildir.

    Giydirme Cephe Nedir?

    Giydirme cephe binaların dış yüzeyine uygulanan bir yalıtım sistemidir. Çoğunlukla cam panel ve kompozitlerden oluşur. Binanın dış yüzeyinde bulunan alüminyum malzemeden yapılmış olan ana ve ara taşıyıcı elemanların daha dayanıklı olmasını sağlasa da kendi başına taşıyıcı olmak özelliğine sahip değildir. Bununla birlikte bina yapısının daha fonksiyonel olmasına katkı sağlamaktadır. 

    Giydirme Cepheyi Neden Tercih Etmelisiniz?

    Giydirme cephe çağdaş mimaride sıkça kullanılır. Özellikle, 19. yüzyıldan itibaren bina mimarisinde kendine daha çok yer bulan cam, alüminyum ve metal kullanımı giydirme cephenin de tercih edilme oranını artırmıştır. Modern mimarinin estetik kaygısı, yenilikçi çözümleri mecbur kılmış ve giydirme cephe giderek daha fazla yaygınlaşmıştır. 

    Estetik kaygı, giydirme cephenin tercih edilmesi ve geliştirilmesi için oldukça büyük bir rol oynasa da çok daha fazla ve pratikte deneyimlenebilen faydası bulunmaktadır. Yalnız binanın korunması açısından değil, uygulamada da kolaylık sağlamaktadır.

    Giydirme cephe;

    • Binanın dış yüzeyinin güneş ışınlarından korunmasını sağlar.

    • Yağmurdan, suyun emilimi sebebiyle meydana gelen hasardan korur.

    • Isı yalıtımı malzemelerinin performansına katkıda bulunarak enerji tasarrufunu artırır.

    • Gürültü yalıtımına katkıda bulunarak daha konforlu bir yaşam alanı oluşturur.

    • Çatlaklar, renk ve doku bozuklukları gibi göze hoş görünmeyen görünümleri ortadan kaldırır. 

    • Tuğla ya da yığma çözümler ile kıyaslandığında daha hafiftir. 

    • Uygulamada daha kolaydır ve estetik açıdan daha fazla imkan barındırır.

    Mineral Yün Giydirme Cephe Avantajları Nelerdir?

    Mineral yün, hem insan sağlığına hem de doğaya dost bir malzemedir. Knauf Insulation tarafından geliştirilen mineral yün ısı yalıtımı, gürültü yalıtımı ve yangın dayanımında üstün bir performansa sahiptir. 

    Yanmaz özelliği sayesinde bütün binalarda kullanılabilen mineral yün, global çapta uyulması gereken yangınla ilgili yapı yönetmelik maddelerinin gerekliliklerini karşılar. Havalandırmalı cephelerde kullanıldığı zaman enerji maliyetlerini azaltması, termal verimliliği artırması sayesinde ticari yapılar için ideal çözüm sunan Mineral Yün, cephelerin en büyük sorunu olan yağmur suyu karşısında da yüksek bir mukavemete sahiptir. 

    Mineral Yün, uygulama sırasında iş gücünden, özel paketlemesi sayesinde ise nakliye maliyetlerinden ve lojistikten tasarruf etmenizi sağlar. Daha az yer kaplayan, kolay taşınan ve uygulamada da kolaylık sağlayan Mineral Yün sayesinde hem maliyetten hem de vakitten kazanabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra minimum tozuma özelliği sayesinde insan sağlığını olumsuz etkileyecek solunum yolu rahatsızlıklarını tetiklemez. 

    Knauf Insulation Mineral Yün giydirme cephe ürünleri sayesinde her açıdan kazanacağınız, daha sağlam ve uzun ömürlü olmasını sağlayacağınız binalar için ürünlerimizi hemen yakından inceleyin!

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation