• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • Woman Looking Through Window

    İç Mekan Hava Kalitesinde Yalıtım Malzemelerinin Önemi

    Şubat 16, 2022

    İç Hava Kalitesini Artırın

    İç Hava Kalitesi (İKH), iç ortamlarda solunan havanın ne kadar iyi ya da kötü olduğunun ölçütüdür. Bu ölçüte göre değerlendirildiği zaman iç hava kalitesinin kötü olmasının da insan sağlığı üzerinde pek çok olumsuz etkisi vardır. İş yerleri, eğitim kurumları, konaklama ve pandemi ile birlikte daha da fazla artan evden çalışma ile ne kadar büyük oranda iç mekânda vakit geçirdiğimizi Oxford Üniversitesi’nden Russel Foster oransal olarak şöyle ifade ediyor:

    “1800 yılından 2000 yılına kadar geçen sürede dışarı çalışan insanların oranı %90’dan %20’nin altına düştü.” 

    İç mekânda ne kadar çok insanın vakit geçiriyor olmasının yanı sıra bu sürenin yoğunluğu da azımsanacak gibi değil. Bununla birlikte YouGov ve Velux veri analizlerine bakıldığında ortalama bir yetişkinin sadece bir gün içerisinde 15.000 litre hava soluması, İKH’nin kötü olması halinde sağlık açısından ne denli zararlı bir tablo çizileceğini de açıkça gösteriyor. Kaldı ki yapılan araştırmalar yine iç mekân havasının son birkaç on yılda daha da kötüleştiğini, bunun sebebinin de sentetik bina malzemeleri olduğu gösteriliyor.

    İKH’nin kötü olması sadece solunum yolu rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına ya da daha kötüye gitmesine sebep olmakla da kalmıyor. Buildings2030 tarafından yapılan araştırmanın sonucuna göre iç hava kalitesinin kötü olması verimli ve üretken çalışma potansiyelini oldukça aşağı çekiyor 

    Doğaya ve Sağlığa Dost Knauf Insulation

    Knauf Insulation, ısı yalıtımında yüksek verimlilik sağlayan ürünler üretmenin yanı sıra hem doğaya hem de insan sağlığına zararsız olan bir üretim prensibini de benimsemiş bulunuyor. Alman teknolojisi ile üretilen ECOSE Teknolojili Mineral Yün ürünleri, GmbH, Eurofins Indoor Air Comfort Gold standart test ve sertifikasyon programının bir parçası olarak üretilmiş ve 2010 yılında Eurofins Scientific'ten ilk İç Mekân Hava Konforu Altın Standardı sertifikasına layık görülmüş bulunuyor.

    Knauf Insulation mineral yünleri ozon tabakasının incelmesi, küresel ısınma gibi sorunların tetikleyicilerinden olan maddeleri barındırmaz. Ürünlerden çıkan maddelerin salınımı, uygulama sırasında eser miktarda kabul edildiği için iç hava kalitesinin düşmesine neden olacak bir etki yaratmaz. İmalat ve uygulama süreçleri takip altına alınmış olan Mineral Yün ürününün insan sağlığına olumsuz bir etkisi, bronşit gibi solunum yolu hastalıkları ile arasında herhangi bir ilişki gözlemlenmemiştir.

    Bağlayıcısında hiçbir zararlı kimyasalın yer almadığı ECOSE teknolojisi ile üretilen mineral yün ürünü İKH’nin iyileşmesine katkıda bulunarak yaşam alanlarında daha sağlıklı bir ortam oluşmasını sağlar. Bağımsız Eurofins laboratuvar grubu tarafından test edilmiş ve Eurofins Gold sertifikası ile ödüllendirilmiş olan ECOSE teknolojisine sahip mineral yün ısı yalıtım ürünlerini Knauf Insulation garantisi ile alabilirsiniz. 

    İlk olarak 2009 yılında üretilen hem doğa hem de insan sağlığı açısından zararsız olan mineral yün ürünleri ile ısı yalıtımı ile enerji verimliliğini artırırken iç hava kalitesi standartlarını da koruyabilirsiniz. Siz de hemen ECOSE teknolojili Mineral Yün ürünlerini yakından incelemek için hemen sitemizi ziyaret edin.

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation