• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • Hanging Ceiling Pipe

    İklimlendirme Hava Kanalları Çalışmalarında Yalıtımın Önemi

    Mayıs 25,2022

    Hava kanalı özellikle hastaneler, AVM’ler, tesisler ve diğer tüm yapılar için oldukça büyük önem taşır. Genellikle insan kalabalığının çok olduğu ve gün içinde çalışan ya da ziyaretçi sayısıyla yüksek oranda hava sirkülasyonunu barındıran binalarda hava kanallarının yeterli performansı göstermemesi insan sağlığından enerji tüketiminin artışına kadar zararlı sonuçların ortaya çıkmasına sebep olur. Havalandırma sistemlerinin düzenli bir şekilde bakımının yapılmasının yanı sıra ısı ve ses yalıtımı açısından da binaların ihtiyaç duyduğu donanıma sahip olması hava kalitesinin artmasına da yardımcı olur.

    Isı Yalıtımının Havalandırma Açısından Önemi Nedir?

    Yeterli ölçüde havalandırma sağlanmasında ısı yalıtımı da büyük oranda rol oynar. İyi bir yalıtım sayesinde bina içerisindeki havalandırmada hava kaçaklarının meydana gelmesi riski oldukça düşer. Bu sayede de binanın ısıtılması ya da soğutulması için gerekli olan enerji çok tasarruflu bir şekilde kullanılmış olur. 

    Yalıtım Neden Yapılmalıdır?

    Yalıtım sayesinde hem ısının hem de sesin yalıtılması sağlanır. Bu da bir bina için ısıtma ve soğutma için gerekli olan enerjinin çok daha verimli kullanılması anlamına gelir. Bununla birlikte ses yalıtımının da yapılması hem yaşam konforunun artması hem de tesis ya da ticari binalardaki standartların iyileştirilmesi demektir.

    Knauf Insulation’un giydirme cepheara bölmeçatı ve diğer yalıtım alanları için yüksek teknoloji ile geliştirilen ürünleri sayesinde binadaki yalıtımı yüksek oranda arttırmak mümkündür. Giydirme cephe ve ara bölme yalıtımı için Mineral Plus serisi yalıtım ürünleri sayesinde insan sağlığına zararsız ve çevre dostu bir uygulama ile uzun yıllar boyunda enerji tasarrufu sağlanabilir. Bununla birlikte Earthwool teknolojisi ile eğimli çatılara da yalıtım uygulanabilir. 

    Binalarda gerekli olan bu performansın havalandırma sistemleri için de kullanılması gerekir. Havalandırma sistemi sayesinde içeride temiz havanın kalması ve kirli havanın dışarı atılması sağlanır. Bu sebeple de bina ve tesislerdeki havalandırma kanallarının yalıtıma sahip olması hem temiz hava hem de ısının korunarak enerji tasarrufu sağlanması adına önemlidir. 

    Yalıtım Yapılmazsa Ne Olur?

    Doğru bir yalıtım binanın çok daha uzun ömürlü olmasına da katkıda bulunur. Knauf Insulation Mineral Plus Giydirme Cephe Yalıtım Malzemeleri ile yalıtımı yapılmış bir binanın ısıtma ve soğutma için harcayacağı enerji miktarı yalıtımsız olan bir binaya göre çok daha düşüktür. 

    Bir binada yalıtımın iyi derecede yapılmaması havalandırma sistemleri açısından da olumsuz sonuçlara sebep olur. Knauf Insulation Ara Bölme Yalıtım Malzemeleri ile yalıtımı yapılan bir binanın içinde ısının korunması çok daha büyük oranda gerçekleşir. Bu da havalandırma sistemlerinin çok daha verimli çalışmasına katkıda bulunur.

    Havalandırma kanalları için de özel bir yalıtım uygulanmaktadır. Bu sayede havalandırma kanallarında toz, kir ve küf gibi sebeplerden dolayı oluşabilecek sorunlarda engellenmiş olur. Knauf Insulation’da bulunan KI Klima Board yalıtım malzemesi sayesinde bina içindeki hava kanallarında da yalıtım uygulanması mümkün olur.

    Hem enerji tasarrufu sağlanması hem de bina içindeki havanın hijyenik kalabilmesi için bina ve hava kanalı yalıtımı son derecede önemlidir. Alanında uzman olan Knauf Insulation ile binalardaki havalandırma sistemlerinin çok daha üstün performans göstermesine yardımcı olacak yalıtım malzemelerini tercih edebilirsiniz. Hem ısı hem de ses yalıtımında yardımcı olacak yalıtım malzemelerinin tamamının A1 sınıfı yangın dayanımı olması da güvenlik açısından mevcut standartların yükselmesini sağlayacaktır.

    Siz de hemen Knauf Insulation ile yalıtımda en doğru tercihi yapabilirsiniz. Şimdi ürünlerimizi inceleyin!

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation