• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • Happy kids at daycare

    Knauf Insulation Okullarda Yangın Güvenliğine Nasıl Yardımcı Olur?

    Ekim 22, 2021

    Graduates throwing graduation hats Up in the sky
    Raalte, Carmel College Salland
    _dsc8710-hdr_web
    safe-british-school-web2

    Yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte okullara dönen öğrenciler için belli başlı güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi, gereken iyileştirilmelerin yapılması ve eksiklerin giderilmesi gerekiyor. Bu olumsuz durumların başında da ne yazık ki yangın felaketi geliyor.

    Okullarda Yangın Güvenliği Nasıl Sağlanır?

    Aslında yönetmelikte eğitim kurumları çatısı altında toplanan binalar yalnız okuldan ibaret değil. Günde 4 veya daha fazla; haftada ise 12 saat ya da daha fazla bir süre ile eğitim verilen yerler olan ilköğretim, ortaöğretim, anaokulu, kreş, kütüphane gibi pek çok yapı “Eğitim Kurumları” yönetmeliğine tabi bulunuyor. Bu gibi binalarda yangın güvenliğine ilişkin olarak yönetmelikte yer alanlar ise genel hatları ile şu şekilde:

    • Okul binalarının kullanım amacına uygun olarak yapılması ya da buna uygun olan binaların okul olarak kullanılması,

    • Yangın merdiveninin yönetmelikte belirlenen ve yapıya uygun şekilde bina içinde yer alması,

    • Yönetmelikte belirlenen şekilde yangın merdiveninin bina ile arasında gereken boşlukların bulundurulması,

    • Acil durum halinde kullanılacak olan kapıların yönetmeliğe uygun şekilde yer alması ve kullanıma uygun olması,

    • Acil durumlarda tahliyeyi kontrollü ve hızlı bir şekilde sağlayacak olan işaretlerin yer alması, 

    • Acil durumlarda normal aydınlatmanın kesilmesi halinde en az 60 dakika boyunca aydınlatmayı sağlayacak olan acil durum aydınlatmasının bulunması,

    • Bina imarına uygun olarak önceden belirlenmiş bir kaçış planının olması,

    • Yangın çıktığı anda haberdar olunmasını sağlayan alarm sisteminin bulunması,

    • Yangın söndürmede kullanılacak sabit boru hattının bulunması.

    Yangın Güvenliğinde Yalıtım Uzmanı Knauf Insulation

    Yangın, pek çok sebepten dolayı çıkabilir. Ancak riskleri minimize etmek için başlıca yapılması gereken şey binanın bakım ve onarım ihtiyaçlarının karşılanması, yalıtım malzemeleri ile yangına kadar dayanımının arttırılmasıdır. Bu noktada Knauf Insulation, hem cephe hem çatı hem de bölme duvarlar için özel geliştirilmiş olan ürünleri ve konu hakkındaki uzmanlığı ile yangın güvenliğine katkı sağlamaktadır. 

    Knauf Insulation yalıtım dendiği zaman akla ilk gelen “ses ve ısı yalıtımı” dışında yangın yalıtımı konusunda da uzmandır. Bununla birlikte yangın güvenliğini sağlamak amacıyla yapılacak yönlendirmelere aynı uzmanlık ile çözüm de getirir. Okullarda bulunan mutfaklar, jeneratör odaları, depolama alanları ya da eğitim laboratuvarı gibi tehlikenin birincil öneme işaret ettiği alanlarda yangın güvenliğinin sağlanmış olması daha büyük faciaların önlenmesi anlamına gelir. 

    Yangının başlamasının önlenmesi kadar yayılmasının da önüne geçilmelidir. Bu noktada ise tavanların ve duvarların kilit olan kapılarla etkili bir şekilde birbirinden ayrılması önemlidir. Eğer bitişik binalar varsa yangının buralara yayılmasını önlemek için cephelerin performansı da son derece önem taşır. Bu bağlamda yalıtım için kullanılacak malzemeler ısı ve ses yalıtımının yanı sıra yangın yalıtımı amacıyla da önemli bir rol oynar.

    Yangının çıktığı katta, pencerelerden dışarı savrularak diğer katlara yangının yayılması mümkündür. Bu durumda binanın cephe yalıtımı yoksa alevlerin pencerelerden dışarı savrularak diğer katlara da yayılması sonucu yangın büyüyebilir. Alevlerin hareketindeki bu yolun önlenmesi için cephe yalıtımı önemli bir rol oynar. 

    Knauf Insulation’ın Mineral Plus FCB Giydirme Cephe yalıtım serisi ürünleriile yangın dayanımını artırabilirsiniz. Aynı zamanda ses ve ısı yalıtımı da sağlayan Mineral Plus FCB serisi yangın çıkması halinde alevin pencerelerden çıkıp cephe boyunca yürümesinin önüne geçer. 

    Çatı yalıtımında ise Knauf Insulation Earthwool sayesinde yangın dayanımını artırabilirsiniz. Yangına tepki sınıflandırmasında A1 sınıfında yer alan Earthwool ürünleri ECOSE teknolojisi ile üretildiği için formaldehit, fenol gibi zararlı kimyasallar barındırmaz.  

    Bölme duvarlar için geliştirilen Mineral Plus IPB serisi de yangın güvenliğini artıracak önlemler açısından kullanılır. Yangına tepki sınıfı A1 olan ürünün bölme duvarlar için ses ve ısı yalıtımı da dahil olmak üzere kusursuz bir performans gösterir.

    Levha ya da rulo olarak bulunan Knauf Insulation yalıtım malzemeleri esnek yapıdadır. Bu sayede de işçilikten ve zamandan tasarruf edilmesini sağlar. Muadillerine göre %92 daha az tozuma yaptığı için kaşındırmaz. Çok daha az yer kapladığı için nakliye masrafı daha da düşüktür. 

    Hem yangın dayanımı hem yalıtım hem de uygulamada kolaylık sağlayan Knauf Insulation ürünlerini yakından inceleyerek okullarda yangın güvenliğinin artmasını sağlayabilirsiniz.

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation