• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • Young friendly business man covering ears with hands, angry and tired of hearing some sound

    Ses İzolasyonu Nedir?

    Mayıs 05, 2021

    Çocukların koşturmasına, yüksek sesle dinlenen müziklere, izlenen televizyon sesine maruz kalmak can sıkıcı olabiliyor. Hele de tek dinlence mekanı insanın evi olduğu zaman çok daha izole bir atmosfer tercih edilmesi de tabii bir hak oluyor. Bu sebeple duvar ses izolasyonu sorunun çözümlerinden birini oluşturuyor.

    Duvarlar arasından geçen rahatsız edici seslerin kesilmesi için belli malzemeler ile yapılan ve sesin yalıtılmasını sağlayan izolasyon işlemine ses yalıtımı denilmektedir.

    Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

    Uygulamanın hacmi ve içeriği ihtiyaca göre ve izolasyon yapılacak alana göre değişiklik gösteriyor olsa da genel olarak süreç şu şekilde ilerliyor: Ses yalıtımı malzemelerinin başında mineral yün gelir. Bu malzeme yalıtım yapılacak olan duvar yüzeyine uygulanır. 

    Uygulama Aşamaları

    1. Uygulamaya başlamadan önce, uygun ses yalıtım bandı yahut macunu kenar profillere uygulanarak profillerin duvarlar, zemin ve tavan ile bağlantısı yapılmalıdır. Daha sonra çerçeve profilleri uygun sıkılaştırma elemanları ile sağlamlaştırılmalıdır. Taşıyıcı sistemin dikey profilleri, üretici talimatları doğrultusunda, eksenel olarak 60 – 62.5 cm aralıklarla zemin ve tavan yatay köşe profilleri arasında yerleştirilmelidir. 

     2. Duvarın bir yüzüne alçı plaka yerleştirilmeli ve taşıyıcı sistemin dikey profillerine belirli aralıklarda vidalar yardımıyla tespit edilerek sağlamlaştırılmalıdır. Bu kısımdan sonra tasarımda belirtilen tüm uygulamalar adım adım gerçekleştirilmelidir.

     3. Talep edilen değerlerde ses, yangın ve ısı yalıtımı sağlamak için Knauf Insulation IPB serisi mineral yün yalıtım levhaları, ara bölme duvarı taşıyıcı sisteminin dikey profillerine yerleştirilmelidir.

     4. Duvarın diğer (kaplanmayan) yüzü de alçı plaka ile kaplanmalıdır. Bu şekilde ara bölme duvarı kapatılmış olur. Duvar son kat kaplaması, bulunduğu alanın kullanım amacına göre ve alçı plaka üreticisinin talimatnameleri doğrultusunda seçilmeli ve uygulanmalıdır. 

    Knauf Insulation olarak ses yalıtım ürünlerimiz ile ses izolasyonun maksimum düzeyde sağlıyoruz.

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation