• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • ADV Sound KIBG 6

    Ses Yalıtımının Faydaları Nelerdir?

    Ocak 25, 2023

    Ses Yalıtımı Ne Gibi Faydalar Sunar?

    Ses yalıtımının sağladığı faydalara bazı örnekler verebiliriz. 

    • İstenmeyen sesleri keser. 

    • Gürültü kirliliğini engeller. 

    • Apartmanlarda olası ses şikayetlerini önler. 

    • Uzun süre yüksek sese ve gürültüye maruz kalmanın getirdiği stresi engeller. 

    • Spor yapılan alanlarda ya da yüksek sesle müzik çalınan mekanlarda sesin dışarıya çıkmasını önler. 

    • Daha sağlıklı ve kaliteli bir uyku sürecinin yaşanmasını sağlar. 

    • İş alanlarında gürültü kaynaklı konsantrasyon bozukluklarını engeller. 

    • Gürültü ve ses kirliliğine bağlı yaşanabilecek rahatsızlıkları, sağlık sorunlarını önler. 

    Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

    Günümüzde ses yalıtımı, kaliteli ve kolay uygulanan yalıtım paneli çeşitleri ile gerçekleştiriliyor. Kullanılan malzemeye bağlı olarak ses yalıtım çalışmalarında basit değişiklikler olsa da temelinde aynı teknikle işlem yapılır. Özellikle mineral yünü gibi sağlıklı malzemeler kullanıldığında yapıya hiçbir zarar vermeden yalıtımın hızla tamamlanması sağlanır. Bu malzeme duvarlara ve zemine uygulanarak ses geçirgenliği engeller. 

    • Öncelikle ses yalıtım bandı ya da macunu kenar profillere uygulanır, profillerin duvar, zemin ve tavanla bağlantısı sağlanır. 

    • Çerçeve profilleri sıkıştırma ekipmanları ile sağlamlaştırılır. 

    • Mineral yün yalıtım levhalarının ara bölme duvarları taşıyıcı sistemin dikey profillerine yerleştirilir. 

    • Duvar yüzeylerinin kaplanmayan kısımları alçı plakalarla kapatılır ve ara bölme duvarının tamamen kapatılması da sağlanmış olur. 

    Ses Yalıtımında Knauf Insulation Ürünlerinin Farkı Nedir? 

    Knauf Insulation tarafından geliştirilen ses (ara bölme) yalıtım ürünlerinin en temel farkı son derece sağlıklı olmalarıdır. Knauf Insulation ses izolasyon malzemelerinin çevreye, insana hiçbir zararı olmaz. Bu nedenle uzun yıllar güvenle kullanılabilen ürünlerdir. Yalıtım malzemelerinin minimum tozuma özelliği sayesinde kaşınma gibi sorunlara neden olmaz. Aynı zamanda ürünlerin bağlayıcı içeriğinde fenol, formaldehit bulunmaz. 

    Ses izolasyon malzemelerinin yangına karşı dayanımı A1 sınıfındadır. 0,037 gibi son derece düşük lambda değerine sahip olan ürünler çok yüksek oranda ses yalıtımı sağlayarak performansıyla da beklentileri tamamen karşılar. Bükülme esnekliği özelliği ise kaplama sırasında boşluk kalmasını önleyerek yalıtım performansının çok daha güçlü olmasını sağlar. 

    Bu Dönemde Ses Yalıtımına Neden Daha Fazla İhtiyaç Duyuluyor? 

    Ses yalıtımının eskiye nazaran daha fazla ilgi görmesi, bu yalıtıma daha fazla ihtiyaç duyulmasından kaynaklanıyor. Özellikle apartmanlarda yaşayanların, çocuklu ailelerin ya da evde spor aktivitelerinde bulunanların en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Apartmanlarda yaşayanların en yaygın şikayeti binaların ses geçirgenliğinin yüksek olmasıdır. Kimi zaman komşu evlerden gelen gürültü kimi zaman da trafik ve sokak gürültüsü, ev içi ses yalıtımı çalışmasını seçenek olmaktan çıkarıp bir zorunluluğa dönüştürüyor. 

    Çocuklu aileler için oda ses yalıtımı daha önemli çünkü çocukların sağlıklı ve kaliteli bir uyku süreci yaşamaları için sessiz bir oda ortamına gerek duyuluyor. Oda içi ses yalıtımı ile çocuk odalarının sessiz bir form kazanması sağlanabiliyor. Evde koşu bandı gibi spor aletleri kullananlar için de komşulara rahatsızlık vermemek adına ses yalıtımının yapılması gerekir. Bu nedenle koşu bandı ses yalıtımı ihtiyacının doğmasının nedenlerinden sadece biridir. 

    Yaşam alanlarının daha konforlu olmasını sağlamak, apartmanda yaşamanın en azından ses açısından zorluklarını ortadan kaldırmak mümkün! Bunun için kaliteli ses yalıtımı malzemeleri ile başarılı bir yalıtım çalışmasının yapılması yeterli oluyor. Binalarda ses yalıtımı olması, yapıların değerini de artırıyor.

    Siz de Knauf Insulation’ının ara bölme yalıtım ürünlerini keşfedin. Bilgi almak için bizimle [email protected] mail adresinden iletişime geçebilirsiniz. 

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation