• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • Young man watching movie in cinema

    Tiyatro ve Sinemalarda Özel Ses Yalıtımı Uygulaması

    Temmuz 27, 2021

    Tiyatro ve Sinema Salonlarında Kullanılan Ses Yalıtım Malzemeleri

    Farklı materyallerden üretilmiş olan farklı uygulamaların yapılması mümkündür. Ses yalıtımı için kullanılan belli başlı yalıtım malzemeleri aşağıdaki gibidir:

    • Akustik duvar panelleri

    • Akustik tavan panelleri

    • Akustik asma tavan panelleri

    • Ahşap paneller

    • Akustik süngeri

    • Akustik halı

    • Akustik perde

    Tüm bu ürünlerin uygulaması sonucunda alanın içindeki eko, yankı, ses titreşimlerinin engellenmesi de sesin içeriden dışarıya gitmesini önlemek kadar önemlidir. Aksi halde, ortamdaki sesin kalitesi ve mekanda gösterimde olan performansın seyirci için sağlayacağı doyum mümkün olmayacaktır.

    Knauf Insulation Acoustic Board Farkı

    Knauf Insulation Acoustic Board ürünü sinema ve tiyatro salonları için Ecose teknolojisi ile üretilmiştir. Tiyatro ve sinema salonlarındaki sesin mükemmel bir şekilde yalıtılması için sahip olduğu esnek lif yapısı ve özel tül kaplaması en iyi performansı sunar. Bununla birlikte rijit ve dayanıklı levha yapısı da bulunmaktadır. Yüzeyini kaplamış olan siyah tül sayesinde ses yalıtımında yüksek performans göstermesinin yanı sıra ürünün kendisini de dış etkilerden korur. Bu sayede ürünün daha uzun süre dayanması da mümkün olur. Yalıtım performansının gerekliliğinin yanı sıra tiyatro ve sinema salonlarının estetik iç mimarisi de korunmalıdır. Bu sebeple Acoustic Board sahip olduğu siyah tül ile estetik bir görünüme de sahiptir. Bu sayede uygulama sonrasında ürünün üzeri kapatılmadığı takdirde bile şık bir görünüm sunabilir. 

    Esnek yapısı sayesinde Acoustic Board çok daha kolay bir uygulama imkanı da sunar. Ürünün kesilmesi kolay hale gelir ve tozunma yapma oranı da çok daha azdır. Uygulama sırasında uygulayıcıların rahatsız olmasını da kaşınma yapmama özelliği ile sağlar. Bununla birlikte uygulandığı ortamın havasına da dost olduğunu gösteren Eurofins Indoor Air Comfort Gold sertifikasına sahiptir. 

    Acoustic Board sayesinde salonda kaplama yapılacak alan, seyircilerin konumu, ses sistemi göz önüne alınarak yapılacak olan kaplama işlemi çok daha kısa bir sürede tamamlanabilir. Yüksek ses absorpsiyon değeri sayesinde uygulama yapılan alanda kusursuz bir ses yalıtımı sağlar. Ses yalıtımı için özel olarak üretilmiş olsa bile yangın dayanımı ve ısı yalıtımı özelliklerine de sahiptir.

    Acoustic Board ürününü yüzeye aralarda boşluk kalmayacak şekilde iki levha olarak monte etmek gerekmektedir. Levhalar ile köşeler arasında da boşluk kalmamasına özen gösterilmelidir. Ürünün yüzeyini kaplayan siyah tülün aşağı yönde yani ses dalgalarının daha yüksek oranda geleceği yöne doğru bakmasına dikkat edilmelidir. 

    Paketlemeden uygulamaya kadar her aşamada ergonomik ve hızlı bir çözüm sunan Knauf Insulation Acoustic Board ile uzun süre dayanıklı, performansı yüksek ve estetik bir çözüm ile sinema ve tiyatro salonlarında kusursuz bir ses yalıtımı sağlayabilirsiniz. Hem ortamın hem de uygulayıcının dostu olan Acoustic Board ürününü yakından inceleyebilirsiniz.

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation