• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • Male hands holding small toy house.

    Yeni Yaşam Biçimi Tiny House (Mobil Ev)'Lerde Yalıtım Nasıl Olmalıdır?

    Ocak 04, 2022

    Giderek daha fazla adı duyulan, şimdiden pek çok kişinin hem yerleşik hem de kısa vadeli olarak içinde yaşamaya başladığı Tiny House’ların yalıtımı hakkında merak ettiklerinizi anlatıyoruz.

    Tiny House’ların geçmişi aslında yarım yüzyıllık desek abartmış olmayız. 1970 yıllarındaki aşırı tüketim alışkanlıklarına karşı ortaya çıkmış olan miminal yaşam tarzının en bilinen ürünlerinden biri Tiny House. 2008 yılındaki ekonomik kriz, ev kredilerini ödemekte çekilen güçlük ise bu yeni yaşam biçiminin ürünü olan ev modellerinin yaygınlaşmasını sağladı.

    Türkiye bazında bakıldığında ise aslında çok da yabancı olmayan bir yaşam biçimidir. Özellikle de özel sektör çalışanlarının kıyı şeridine göç etmesi, hatta pek çoğunun özel sektörü tamamıyla bırakıp köy hayatını benimsemesi Tiny House’ların çok daha fazla tercih edilmesine sebep olan etkenler arasında yer aldı. Bireysel seçimlerin yanı sıra doğa turizminin de bir parçası oldu. Devre mülk mantığına benzer bir anlayışla kiralanan ve insanlara her anlamda kalabalıktan uzak bir yaşam deneyimi sunan Tiny House’lar giderek daha fazla kabul görmeye başladı. 

    Peki, içinde yaşamak, bu yeni yaşam deneyimi ile hayatını sürdürmek isteyenlerin bilmesi gereken konularından başında gelen yalıtım, Tiny House’larda nasıl yapılmalı?

    Tiny House Yalıtımı Nasıl Olmalı?

    Tiny House’ların yalıtımı için normal evlerde kullanılandan daha farklı bir yol izlenmesi gerekebilir.

    R - DEĞERİNE DİKKAT EDİN

    Tiny House’lar için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta R-değeridir. Bu değer bir bariyerin daha sıcak yüzeyi ile daha soğuk yüzeyi arasındaki bir birim ısı akışını sürdürmek için gereken birim ısı akışı başına sıcaklık farkıdır. R değeri yalıtım ürünlerinin sahip olduğu değerlerdir. Bulunulan coğrafyanın iklim şartlarına uygun olarak ve Tiny House’un kullanılacağı alanlara bağlı olarak belirlenmelidir.

    HER BÖLGEYE UYGUN YALITIM MALZEMESİ DEĞERLERİNİ BİLİN!

    Tiny House’lar, başka daire ya da binalar ile bitişik olmadığı, daha açık alanlarda konumlandırıldığı için yapılacak olan yalıtım da bu gibi farklar gözetilerek uygulanmalıdır. Bu doğrultuda ise temel olarak en kalın yalıtımı duvarlar ve çatıda, en ince yalıtımı ise zeminde uygulamanız gerekir.

    ÇATI YALITIMINDA DAHA SEÇİCİ OLUN!

    Tiny House’lar açısında yalıtıma bakıldığı zaman %25 oranındaki ısı kaybının çatıdan kaynaklı olduğu görülüyor. Bunun yanı sıra izolasyonda kullanılacak malzemenin ısı kaybını engellemesi kadar gürültü kirliliğini de ortadan kaldırması gerekiyor. Böylelikle dışarıdan gelebilecek seslerin sizi rahatsız etmesinin de önüne geçebilirsiniz.

    MALZEME KALİTESİNE ÖNEM VERİN!

    Tiny House’lar için fiberglas, koyun yünü ve daha pek çok farklı malzemeden yapılmış olan yalıtım malzemesi bulunmaktadır. Bunlar arasından yapacağınız seçimde ilk kriter maliyet olsa da uzun vade dayanıklı olması daha önceliklidir. Bununla birlikte uygulamada ne kadar kolay olduğu, doğaya zararlı olup olmadığı da dikkat edilmesi gereken diğer kriterler arasında yer alıyor.

    Knauf Insulation ile Kaliteli Yalıtım

    Tiny House’lar için de uygun yalıtım malzemeleri bulunan Knauf Insulation ile doğa dostu yalıtım malzemelerini tercih edebilirsiniz. Uygulaması kolay, insan sağlığına zarar veren kimyasalları barındırmayan yalıtım malzemeleri ile Tiny House için hem ısıyı koruyabilir hem de gürültüyü azaltabilirsiniz. Lojistik olarak da daha az yer kaplayan malzemeler sayesinde nakliye masrafından da tasarruf edebilirsiniz. Son olarak yangın dayanımına sahip olan yalıtım malzemeleri ile riskli durumlar karşısında evinizi koruyabilecek bir önlem de alabilirsiniz. Siz de minimal yaşamın hafif doğasına adım atarken Tiny House için gerekli olan doğru yalıtımı yapmak için Knauf Insulation yalıtım malzemelerini tercih edebilirsiniz.

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation