• Ürünler ve Sistemler
  • Bölümler
  • Dokümanlar
  • Baustelle

    Yüksek Katlı Binalarda Giydirme Cephede Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Ekim 22, 2021

    Yüksek katlı binaların yönetmelik esaslarınca belirlenmiş, farklı gereksinimlerine uygun olarak giydirme cephe işlemler hakkında bilinmesi gerekenleri hemen okuyun.

    Dikey mimarinin yaygın hale gelmesinden sonra yüksek katlı binalar hayatımıza girdi. Özellikle şehir merkezlerinde iş yeri ya da konut olarak yapılan yüksek katlı binalar dikey mimari açısından elde edilen avantajı artırmış niteliktedir. Zeminden itibaren 21,50 m, bodrum, asma kat ve çatı arası piyesler de dahil olmak üzere 30,50 m’den yüksek olan binalar “Yüksek Katlı Bina” sınıfına giriyor. Bu yükseklikteki binaların da gereksinimleri normal binalara göre çok daha farklı olabiliyor.

    Her geçen gün yüksek katlı binaların sayısında artış görülmektedir. Öncelikli olarak Amerika’da bulunan Empire State Binası ile başlamış olan bu yapılar dünyanın dört bir yanında kendini göstermektedir. Artan nüfusun barınma ihtiyacının karşılanması ve çok sayıda normal bina yapmak yerine yüksek katlı yapıların yapılması bu binaların sayısındaki artış açısından bir değer etken olarak görülüyor. 

    Yüksek katlı binalar da normal yapılar gibi dış cephe kaplamaya ihtiyaç duymaktadır. Dış atmosfer ile doğrudan temas eden bina yüzeylerin atmosferden gelen zararlı etkilerden korunması ancak dış cephe kaplaması ile mümkündür. Bu sayede güneş ışınlarının zararlı etkileri, yağışlar, don olması gibi etkilerin vereceği hasarlar zaman içinde binanın yıpranmasına, aşınmasına ve bozulmasına sebep olabiliyor. Bu sonuçlar da aslında baştan önlenebilecek yöntemlerin kullanılmaması sebebi ile hem can güvenliği açısından bir tehdit teşkil etmeye hem de maddi olarak çok daha büyük masrafların ortaya çıkmasına sebep oluyor. 

    Giydirme cephe için yapılacak olan işlemlerde kullanılacak malzemeler yeterli direnci gösterebilecek mukavemette olmasının yanı sıra yüksek katlı binalar için bazı ayırıcı niteliklere de sahip olmalıdır. Normal binalarda yeterli olan ancak yüksek katlı binalar için yeterli gelmeyen cephe sistemleri yerine, statik gereksinimlere uygun ve yüksek ısı yalıtımı performansı gösterebilen ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Yüksek katlı yapılardaki rüzgar yükü, yağışa maruz kalma oranı diğer binalara göre daha çok olduğu için bu etkiye direnç gösterebilecek mukavemete sahip ürünler tercih edilmelidir. 

    Knauf Insulation ile Yüksek Katlı Binalara Uygun Çözümler

    Alanında uzman bir deneyime ve bilgiye sahip olan Knauf Insulation yalıtım malzemelerini ihtiyaca, kullanım alanına göre özelleştirirken en yüksek performansı sunar. Ürün kalitesinin yanı sıra doğru kullanım için gereken yönlendirmeleri de sağlayarak işçiliğin kusursuz olmasını hedefler.

    Mineral Plus FCB032 Pro ile yüksek katlı binalardaki giydirme cephe yalıtımı için istenen performansa sahip olabilirsiniz. Çok düşük ısı iletim katsayısına sahip olan ürün sayesinde ısı iletimini minimuma indirebilirsiniz. Bu sayede soğuk havalarda, rüzgarın ve don oluşumunun daha yoğun olabileceği noktalarda gereken direnci sağlayacak Mineral Plus FCB032 Pro ile yeterli bir yalıtım elde edebilirsiniz.

    Binanın dış atmosferden gelecek olan etkiden ötürü daha fazla koruma altında olmasını sağlayan ürün, hava oluşumlu sesleri de absorbe eder. Bu sayede özellikle yüksek katlarda rüzgar etkisi ile çok daha fazla hissedilecek olan gürültünün önüne geçilerek yaşam ya da çalışma alanlarında çok daha konforlu bir ortamın oluşumuna yardımcı olur. 

    Yüksek katlı binalar için yangın riski de önemli ölçüde artıyor. Alevlerin aşağıdan yukarı doğru seyretmesi itfaiyenin müdahalesinde erişimin güçleşmesinden ötürü daha kötü sonuçlanmasına sebep olabiliyor. Mineral Plus FCB032 Pro ise seriye ait tüm ürünlerde olduğu gibi yangına karşı A1 tepki sınıfında yer alır. Bu da yangın dayanımında üst düzey bir performansa sahip olduğu anlamına gelir. 

    Stoklama maliyetinin de çok düşük olduğu ürün, minimum tozuma yaptığı için kaşındırmaz. Esnek yapısı sayesinde uygulaması kolaydır. Bu sebeple işçilik ve zamandan da tasarruf edilmesini sağlar. Siz de yüksek katlı yapılarda dış cephe giydirme için Mineral Plus FCB032 Pro’yu tercih edebilirsiniz. 

    Bize Ulaşın!

    Size en uygun yalıtım işlemlerini sağlayabilmek için şimdi iletişime geçin.

    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:
    Tüm Merak Ettiğiniz Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    75. Yıl Mahallesi (Küçük Organize Sanayi) 1. Cad No: 1/G 26250 Eskişehir
    İhracat Sorularınız İçin:
    İhracat Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation

    Teknik Sorularınız İçin:
    Teknik Sorularınız İçin:

    Knauf Insulation